Casal Lluís Espinal

Pedagogia de la Interioritat a l'Educació

Benvinguda

an imageTenir cura del món interior! 

Avui, des de moltes bandes, arribem a l'interès per la interioritat. Volem créixer com a persones en la nostra integralitat. Volem enfortir el nostre jo interior en un entorn que a vegades ens encongeix, ens amenaça, ens deixa buits, ens fragmenta. Moltes persones senten la necessitat de trobar ajuts per a fer front a un entorn que els aclapara, la necessitat de pau, d’equilibri personal, de regenerar-se internament, de desenvolupar-se intregralment.

 Al Casal Espinal et donem la benvinguda a una determinada manera de tenir cura de la dimensió interior. Es tracta d'una manera de fer que considera la persona en la seva integralitat i té en compte les aportacions de les ciències humanes d'avui. Treballem amb pràctiques psicomotrius, expressives, d'interiorització, artístiques, reflexives, de silenci... que ens ajudin a conèixer-nos més a nosaltres mateixos. Tot això ho fem des d'una obertura i respecte a la diversitat d'interessos, de creences, de plantejaments de les persones que hi vinguin cercant aquests objectius.

 Al Casal Espinal considerem que cal tenir-ne una cura explícita i decidida de la dimensió interior. Volem ajudar a créixer la interioritat de les persones que hi vinguin de manera que, en retornar a les seves cases, als seus llocs de treball, a les seves escoles, facin de la cura de la interioritat una manera de fer, un estil de fer, que formi part de les seves vides.

Treballem la interioritat amb un enfocament transversal a tot el projecte pedagògic d’una escola o de tota l’activitat d’una institució. La cura de la interioritat no es basa en “fer coses” sinó en un projecte que contempla com fem el que fem, com anem a fons en el que fem. En el cas de l’escola plantegem la seva integració plena en el projecte de centre.


Casal Lluís Espinal Camí de la Cova, s/n   08241 Manresa (Barcelona)    -  casal.espinal@covamanresa.cat